Bővült a Garantiqa az első félévben

A Garantiqa folyamatosan bővül 2014 óta, 2018-ban a társaság fennállásának legsikeresebb évét zárta és már minden ötödik kkv hitelhez a Garantiqa kezességvállalása kapcsolódott tavaly.

Ebben az évben folytatódik a Magyar Nemzeti Bank kezdeményezése alapján tavaly megkezdett, úgynevezett fordított kezességvállalási eljárással működő program, amelynek keretében a Garantiqa 25 ezer hazai kis-, közepes és mikro vállalkozás előzetes minősítését végezte el. Ezek a vállalkozások a napokban kapják meg a Garantiqa kezességvállalási ígérvényeit.

A Garantiqa várakozása szerint a társaság segítségével megvalósuló hitelek összege az év végére elérheti az 1000 milliárd forintot - emelte ki Dr. Búza Éva vezérigazgató.

A Garantiqa megbízásából készített Századvég kutatás szerint a hazai mikrovállalatok beruházási kedve nem lanyhul 2017 óta, és az egyéb források mellett a bankhitelek továbbra is kedvelt finanszírozási formának számítanak. A Garantiqa Hitelgarancia Zrt. eddigi 27 éves működése során 445 ezer szerződés keretében, 6044 milliárd forint összegű hitelhez nyújtott kezességvállalást.